Een zoekopdracht uitvoeren

Terug naar het thematische onderwerp Vermoeidheid en vitaliteit
Vermoeidheid en vitaliteit

Vermoeidheid verminderen: het belang van micronutriënten

Vermoeidheid: iedereen heeft er in mindere of meerdere mate mee te maken. Tijdelijk, chronisch, van de spieren, intellectueel... U kan verschillende goede reflexen aanleren om in het dagelijkse leven de vermoeidheid te beperken en terug energie te vinden.

Wat is vermoeidheid?

Vermoeidheid is een subjectief begrip dat verschillende vormen kan aannemen:

 

  • Het kan gaan om een tijdelijk gebrek aan energie, dat met rust opgelost kan worden. Het is normaal moe te zijn na een inspanning of een drukke dag bijvoorbeeld.
  • Vermoeidheid kan ook het gevolg zijn van een stresserende levensstijl (dagelijkse kopzorgen, problemen thuis, relationele/professionele verplichtingen, enz.).

 

Wanneer u langdurig vermoeid bent, is het aangewezen om medisch advies in te winnen.

Hoe vermoeidheid bestrijden?

U kan verschillende goede reflexen aanleren om in het dagelijkse leven de vermoeidheid te beperken en terug energie te vinden.

  • Zorg ervoor dat u regelmatig fysiek actief bent. Sporten stimuleert de aanmaak van dopamine en het immuunsysteem.
  • Respecteer uw slaapritme. De meeste mensen hebben 6 tot 8 uur slaap nodig.
  • Geef de voorkeur aan evenwichtige voeding met seizoensgroenten en -fruit, rijk aan vitamine C, zoals kiwi's, citrusvruchten of kolen.

Waar worden essentiële micronutriënten om de vermoeidheid te verminderen aangetroffen in voeding?

Wanneer u iets wil doen aan de ongemakken die het gevolg zijn van vermoeidheid, dient u in de eerste plaats voldoende micronutriënten in te nemen via een gevarieerde en evenwichtige voeding. Dit zijn de voornaamste micronutriënten waar u de voorkeur aan dient te geven om uw doel te bereiken.

Micronutrienten

Magnesium, vitamine C en D, planten: het juiste supplement tegen vermoeidheid en voor immuniteit kiezen

Soms volstaat een gezonde levensstijl niet om zich minder moe te voelen. Een gezondheidsdeskundige kan u een supplement en verschillende soorten oplossingen aanraden:

Magnesium als reflex.

Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 biologische reacties zoals de aanvoer van energie, de goede werking van het zenuwsysteem en de spierfunctie. Om een onevenwicht aan te pakken, kan het soms nuttig zijn een supplement in te nemen dat ervoor zorgt dat u zich minder moe voelt. 

Formag Stick Volwassenen Formag

Formag Stick Volwassenen

Voedingssupplement op basis van Hypro-ri® Mag (amino-gecomplexeerd magnesium),  taurine, vitamine B6 en vitamine D3

Nieuwe formule Formag

Formag Zeemagnesium - 90 tabletten

Voedingssupplement op basis van Hypro-ri® Mag (gecomplexeerd magnesiumoxyde), vitamine B6 en taurine

Bondgenoten van het immuunsysteem

Blijvende vermoeidheid kan een teken zijn van een verzwakt immuunsysteem. Vitamine C en D zijn micronutriënten die bijdragen tot de goede werking van het immuunsysteem. Er zijn trouwens verschillende leeftijdsgroepen die een tekort kunnen hebben aan vitamine C of D.

C Biane Acerola - 60 tabletten C Biane

C Biane Acerola - 60 tabletten

Voedingssupplement op basis van acerola, een vrucht die van nature rijk is aan vitamine C

D3 Biane Spray 1000 IE - Vitamine D D3 Biane

D3 Biane Spray 1000 IE - Vitamine D

Voedingssupplement op basis van koolzaadolie van eerste persing en vitamine D3.

Multivitamines

Deze oplossingen op basis van vitamines, mineralen en oligo-elementen worden soms aangevuld met bepaalde plantenextracten en zijn een globale oplossing om het evenwicht in micronutriënten te bewaren. Ze worden speciaal geformuleerd volgens de behoeften van volwassenen en kinderen.

Plantenextracten

Planten zoals guarana of rhodiola kunnen u helpen de vermoeidheid te bestrijden. Guarana maakt u energieker en helpt om mentale vermoeidheid te bestrijden. Rhodiola heeft een gunstig effect op vermoeidheid veroorzaakt door stress. Tenslotte is er ginseng, een wortel die heel veel verschillende nutriënten bevat en ook aangeraden wordt omdat het de vermoeidheid bestrijdt.

Wie kan u advies geven?

Naargelang uw behoeften kunt u advies vragen of op raadpleging gaan bij een arts die opgeleid is en competenties heeft op het gebied van voeding en micronutritie.