Een zoekopdracht uitvoeren

img category

Over PiLeJe

Al 30 jaar lang produceert en distribueert de PiLeJe groep oplossingen op het gebied van micronutritie en fytonutritie en op basis van microbiotische stammen. De door de PiLeJe groep ontwikkelde oplossingen worden door gezondheidszorgers voorgeschreven en aanbevolen aan de hand van gepersonaliseerde adviezen.

Iedereen de kans op een duurzame gezondheid bieden

Het laboratorium PiLeJe werd in 1991 opgericht vanuit de wens van een groep gezondheidszorgers om de gezondheid van elk individu te behouden door een nutritioneel kader te ontwikkelen.

 

Onder de impuls van oprichter Dr. Christian Leclerc heeft PiLeJe als roeping de gezondheid van iedereen te bevorderen en zo lang mogelijk te behouden. 

Dit concept, dat Dr. Leclerc "gezondheidsgeneeskunde" noemt, wil elk individu in zijn geheel behandelen volgens zijn of haar eigen profiel, en oriënteert zich op een optimale fysiologische toestand.

 

Om te voorzien in deze behoefte en de individuen te begeleiden in hun gezondheidsbenadering heeft het vier expertisegebieden ontwikkeld: micronutritie, fytonutritie, gezondheid door microbiota en nutritie.

Het eerste product dat voortkwam uit deze reflectie: een voedingssupplement op basis van microbiotische stammen Lactibiane, dat in 1992 een van de eerste formules met probiotica in Frankrijk was.

Kwaliteitsoplossingen om te voorzien in individuele behoeften

Het laboratorium heeft momenteel een breed assortiment producten dat in de meeste specifieke behoeften voorziet.

 

Levende stammen, plantenextracten, micronutriënten... De ingrediënten van de oplossingen van het laboratorium worden geselecteerd op grond van hun specifieke eigenschappen, volgens strikte specificaties, met altijd hetzelfde doel: hoogwaardige suppletieoplossingen aanbieden.

 

Om dit doel te bereiken besloot het laboratorium een geïntegreerde multidisciplinaire Onderzoek- en Ontwikkeling afdeling op te zetten. De teams van PiLeJe bestaan uit wetenschappers, landbouwingenieurs en apothekers, die nauw samenwerken met deskundige gezondheidszorgers en patiëntenorganisaties met specifieke gebieden om de gezondheidsproblemen en -behoeften van personen in kaart te brengen.

Er verschijnen zo elk jaar nieuwe oplossingen met innovatieve formules die rekening houden met fysiologie en individuele behoeften, maar ook met specifieke ingrediënten of galenische geneesmiddelen.

Het belang van de gezondheidszorger voor een globale behandeling

Elk individu heeft specifieke behoeften. Daarom is de begeleiding van een gezondheidszorger essentieel voor een geslaagde geïndividualiseerde controle.

 

Door hun expertise kunnen de gezondheidszorg een globale aanpak volgen die rekening houdt met de leefomgeving van het individu en aspecten zoals voeding, stress, slaap, lichaamsbeweging of microbiota.

 

Met deze aanpak begeleidt laboratorium PiLeJe de gezondheidswerkers middels een specifieke opleiding, zodat deze de individuen kunnen blijven begeleiden in hun gezondheidsaanpak en hen te helpen hun fitnesskapitaal te behouden, en stelt de nodige gezondheidsinformatie tot hun beschikking.

De verbintenissen van laboratorium PiLeJe

Al meer dan 30 jaar zet PiLeJe zich in voor gezondheidszorgers en het grote publiek aan de hand van vele voorlichtingscampagnes, partnerschappen en mecenaten.

De Stichting PiLeJe, die in 2005 werd opgericht onder de bescherming van Fondation de France, heeft als doel groot en klein bewust te maken van het belang om zelf iets aan hun gezondheid te doen.

Als echte prestatiepartner begeleidt PiLeJe al jaren lang beoefenaars van individuele en teamsporten op topniveau.

Nadere informatie

Onze oplossingen worden ontwikkeld in Saint-Bonnet-de-Rochefort, gelegen in de Franse  Auvergne-regio op de ISO 14001 gecertificeerde locatie van Naturopôle, en in Lorp-Sentaraille in de Franse Ariège-regio, volgens strenge kwaliteitscriteria met gerichte controles in elk stadium van de productontwikkeling.