Een zoekopdracht uitvoeren

Terug naar het thematische onderwerp Slaap
Slaap

Het belang van planten om beter te slapen

De behoefte aan slaap en de kwaliteit ervan verschillen sterk van persoon tot persoon. Heel wat factoren, zoals voeding of levensstijl, beïnvloeden onze rust.

Sommige planten kunnen een goede nachtrust bevorderen, zoals bijvoorbeeld eschscholtzia. Dit is aanwezig in het voedingssupplement Phytostandard duo Eschscholtzia / Valériane

Herkomst van eschscholtzia en valeriaan  

Eschscholtzia (Eschscholtzia californica Cham.), ook wel Californische papaver genoemd, is een vaste plant: hij leeft meer dan twee jaar. Deze plant wordt in mei gezaaid en kan twee keer in het jaar worden geoogst (juli en oktober).

 

De bloeiende bovengrondse delen worden traditioneel gebruikt om beter te slapen.

 

Eschscholtzia kan met valeriaan gecombineerd worden. Valeriaan, ook wel 'kattenkruid' genoemd omwille van de kenmerkende geur die katten aantrekt, is een eenjarige plant waarvan de oogst in september en oktober plaatsvindt. Deze plant komt uit Europa en Azië, is geacclimatiseerd in Noordwest-Amerika en groeit bij voorkeur op een bodem van klei en kiezels. 

De selectie door PiLeJe

Wij selecteren de bovengrondse bloeiende delen die in juli in de Ardèche geplukt worden en snel ter plaatse ingevroren worden. Daarna worden ze in onze fabriek geëxtraheerd.

 

We selecteren valeriaan met het label 'biologische landbouw' die 1 tot 2 jaar gegroeid heeft en afkomstig is van een variëteit die bijzonder rijk is aan stoffen. De wortels worden mechanisch geoogst en vervolgens ter plaatse gereinigd en snel diepgevroren. 

Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de selectie van planten, met een beheerste traceerbaarheid vanaf de herkomst van de teelt van de plant tot aan het eindproduct. Wij geven de voorkeur aan planten van biologische landbouw en hechten veel belang aan het naleven van een wereldwijd beleid van duurzame ontwikkeling.

De Phytostandard®-methode wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de verwerking van de plant. Wij oogsten planten wanneer ze het rijkst in stoffen zijn.Daarom gebruiken wij verse (en geen gedroogde) planten: ze zitten boordevol stoffen van goede kwaliteit.