Een zoekopdracht uitvoeren

Terug naar het thematische onderwerp Uw gezondheid dag in dag uit
Uw gezondheid dag in dag uit

Het belang van opvolging door een gezondheidsdeskundige

Laboratorium PiLeJe verdedigt in haar vier expertisedomeinen het idee van een gepersonaliseerde begeleiding en een opvolging "op maat" door een gezondheidsdeskundige.

Aangezien elk individu zijn eigen specifieke behoeften heeft, is de opvolging door een gezondheidsdeskundige essentieel om een gepersonaliseerde aanpak tot een goed einde te brengen.

Een algemene opvolging van het individu

Op basis van zijn expertise en medische kennis kan hij een globale aanpak voorstellen die rekening houdt met uw omgeving en aspecten zoals voeding, stress, slaap, fysieke activiteit en de microbiota.

Raadpleging micronutritie

De micronutritie is geïnteresseerd in micronutriënten en de manier waarop het organisme ze gebruikt. Deze specialisatie richt zich op het opsporen van een verstoorde balans tussen micronutriënten en het herstellen ervan door middel van een wijziging in voeding en, indien nodig, een aangepast supplement.

Het concept van de micronutritie berust op een gepersonaliseerde benadering. De behoeften aan micronutriënten verschillen per persoon. Ze hangen af van factoren die eigen zijn aan het individu en omgevingsfactoren (vervuiling, tabak, alcohol...), maar ook van het bestaan van een bepaalde fysiologische toestand (zwangerschap, fysieke activiteit, menopauze).

Er is een verband tussen de voedingsgewoonten en de problemen waarmee de patiënt voortdurend geconfronteerd wordt (gebrek aan energie, gedeprimeerd gevoel, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, geheugen...).

Knowhow in fytonutritie

Fytonutritie vereist een specifieke knowhow en wetenschappelijke kennis van planten en hun delen.

Een opgeleide gezondheidsdeskundige is essentieel voor uw begeleiding. Hij houdt rekening met het individu in het algemeen en geeft de voorkeur aan de plantaardige extracten die het meeste stoffen bevatten en de beste biologische beschikbaarheid hebben.

De middelen van de gezondheidsdeskundige

De gezondheidsdeskundige heeft bij gepersonaliseerde afspraken de middelen waarmee hij uw profiel zorgvuldig kan evalueren. Via specifieke vragenlijsten of biologisch onderzoek kan de gezondheidsdeskundige een globaal overzicht krijgen van uw fysiologische toestand.

De gezondheidsdeskundige kan u ook onmisbare raad geven op het gebied van gezondheid en dieet om uw levenskwaliteit te verbeteren.

Aangezien elke stap voor een betere leven individueel is, is een regelmatige opvolging door een deskundige noodzakelijk om u te begeleiden, raad te geven en de meest geschikte oplossingen voor uw specifieke behoeften te selecteren. De gezondheidsdeskundige kan een huisarts of specialist zijn, een apotheker of een verantwoordelijke voor bereidingen in de apotheek die opgeleid is voor micronutritie, microbiota, fytonutritie en voeding.

Wie kan u advies geven?

Naargelang uw behoeften kunt u advies vragen of op raadpleging gaan bij een arts die opgeleid is en competenties heeft op het gebied van voeding en micronutritie.