Een zoekopdracht uitvoeren

img category

Noctesia®: een supplement op basis van planten dat zorgt voor een betere nachtrust

Noctesia werd ontwikkeld om te beantwoorden aan de behoeften van personen die hun nachtrust* willen verbeteren en zich willen ontspannen**.

Noctesia® is een voedingssupplement op basis van goudpapaver-extracten (Eschscholtzia californica cham.) en valeriaan (Valeriana officinalis L.) die de volgende eigenschappen hebben:

  • *Goudpapaver en valeriaan bevorderen een goede nachtrust.
  • **Goudpapaver bevordert een ontspannen gevoel.

Een werking op alle slaapfasen

Een goede nachtrust komt overeen met een vermindering van de staat van bewustzijn. Deze bestaat uit 4 tot 6 opeenvolgende cycli. Eén cyclus duurt circa 90 minuten en komt overeen met een afwisseling van trage slaap en REM-slaap. Noctesia® kan u helpen om deze slaapcycli te verbeteren.

slaapfasen

De nodige hoeveelheid slaap verschilt beduidend per persoon. Tal van factoren, zoals voeding, levensritme en stressvolle situaties, beïnvloeden de slaap.

Goudpapaver en valeriaan: een gecontroleerde selectie van planten

Noctesia® bestaat uit goudpapaver- en valeriaanextracten.
De rijkste delen van de plant qua bestanddelen werden geselecteerd om dit voedingssupplement te maken: de bloemrijke bovengrondse delen van de goudpapaver (Eschscholtzia californica Cham.) en de wortels van de valeriaan (Valeriana officinalis L.).

Hoe worden de goudpapaver- en valeriaanextracten van Noctesia® geselecteerd?

  • Goudpapaver, in de volksmond ook wel 'slaapmutsje' genoemd, is een eenjarige vaste plant: ze leeft meer dan twee jaar. Deze plant wordt in mei gezaaid en kan twee keer in het jaar worden geoogst (juli en oktober). Wij oogsten deze plant in de Ardèche, in juli, wanneer er meer bloemen aan staan. Deze gevoelige bloemenrijke bovengrondse delen worden snel ter plaatse ingevroren voordat ze in onze fabriek worden geëxtraheerd.
  • Valeriaan, ook wel 'kattenkruid' genoemd omwille van de kenmerkende geur die katten aantrekt, is een eenjarige plant waarvan de oogst in september en oktober plaatsvindt. Deze plant komt uit Europa en Azië, is geacclimatiseerd in Noordwest-Amerika en groeit bij voorkeur op een bodem van klei en kiezels. We selecteren valeriaan met het label 'biologische landbouw' die 1 tot 2 jaar gegroeid heeft en afkomstig is van een variëteit die bijzonder rijk is aan stoffen. De wortels worden mechanisch geoogst en vervolgens snel ter plaatse gereinigd en diepgevroren. Het extract wordt vervolgens geproduceerd in onze site in Ariège.

Extractiemethode: geconcentreerde plantenextracten

De extracten van de geselecteerde planten voor Noctesia® worden bekomen volgens de Phytostandard®-methode:

Phytostandard extractie

Ontdek Noctesia®

Noctesia® - 90 tabletten Noctesia

Noctesia® - 90 tabletten

Voedingssupplement op basis van eschscholtzia-extract (Eschscholtzia californica Cham.) en valeriaan (Valeriana officinalis L.)

Naargelang uw fysiologische toestand en uw behoeften kan uw zorgverlener u advies geven bij de keuze van uw supplement.

Wie kan u advies geven?

Naargelang uw behoeften kunt u advies vragen of op raadpleging gaan bij een arts die opgeleid is en competenties heeft op het gebied van voeding en micronutritie.

Deze artikelen kunnen u interesseren

D3 Biane Spray 1000 UI: op basis van vitamine D3 van plantaardige oorsprong

Vitamine D, essentieel voor de goede werking van het organisme, wordt opgenomen dor middel van voeding en blootstelling in de zon. In sommige geval...

Ontdekken

Al onze artikelen