Een zoekopdracht uitvoeren

img category

Micronutritie als de kern van het concept "gezondheidsgeneeskunde"

Op grond van het concept van de "gezondheidsgeneeskunde" dat in 1990 door dokter Leclerc werd gelanceerd koos Laboratorium PiLeJe gekozen voor een gepersonaliseerde aanpak om patiënten geïndividualiseerde oplossingen aan te bieden die aansluiten op hun specifieke behoeften.

Magnesium, calcium, vitamine D, ijzer en zink ... Fransen lijden aan een verstoorde balans tussen bepaalde micronutriënten die nochtans essentieel zijn voor de goede werking van het organisme.

Micronutritie bestudeert deze micronutriënten en de manier waarop het organisme ze opneemt en gebruikt. Dit gebied richt zich op het opsporen van een verstoorde balans tussen micronutriënten en het herstellen ervan door middel van een wijziging in voeding en, indien nodig, een aangepast supplement.

 

Behoeften aan micronutriënten verschillen per persoon. Ze zijn afhankelijk van samenstellingsfactoren die eigen zijn aan iedere persoon, milieufactoren (vervuiling, tabak, alcohol, ...), maar ook de aanwezigheid van een bepaalde fysiologische toestand (zoals een zwangerschap).

Micronutritie van PiLeJe: een persoonlijke aanpak die op 5 pijlers berust

 

Door middel van het concept 'gezondheidsgeneeskunde', ontwikkeld door dokter Laboratoire PiLeJe in 1990, heeft het laboratorium PiLeJe ervoor gekozen om een persoonlijke aanpak te hanteren om patiënten individuele oplossingen aan te bieden die aan hun specifieke behoeften beantwoorden. Om een volledige behandeling te garanderen, berust de micronutritie van het laboratorium PiLeJe op essentiële 5 pijlers die ervoor zorgen dat de levenskwaliteit op duurzame wijze kan worden verbeterd.

Pijlers

Een permanente zoektocht naar betere formules

Centraal in deze methode voert het laboratorium PiLeJe onderzoeks- en ontwikkelingswerkzaamheden uit om formules aan te bieden die de opname van vitamines en mineralen optimaliseren.

Zo hebben we bepaalde specifieke ingrediënten opgenomen in de formule van de producten uit het micronutritie-gamma:

  • Hypro-ri®, gebruikt om de hechting en biobeschikbaarheid van magnesium en zink te vergroten. Dit ingrediënt maakt namelijk deel uit van de formules van Formag en Multibiane Age Protect.
  • Guanylor®, gebruikt om de hechting en biobeschikbaarheid van ijzer en koper te vergroten. Het maakt deel uit van de formule van het product Oligobiane FeCu.
  • Porphyral HSP®: dit is een gepatenteerd ingrediënt afkomstig uit het PiLeJe-onderzoek, extract van de Porphyra-alg waarnaar het onderzoeksteam van PiLeJe research deed. Deze algensoort heeft als bijzonderheid dat ze kan overleven in zeer vijandige levensomstandigheden (hitte, UV-straling, droogte door wisselende eb en vloed). U vindt het namelijk terug in de formule van de volgende producten: Proteochoc, Immuchoc, Dermobiane Age Protect en Porphyral HSP Derm.

Deze artikelen kunnen u interesseren

Microbiota: kiezen voor kwaliteit voor onze oplossingen op basis van stammen

Sinds 1990 heeft het laboratorium PiLeJe op dit vlak een sterke expertise ontwikkeld, van het onderzoek van de stammen over het ontwerp tot de same...

Ontdekken

De extractiemethode van Phytostandard® begrijpen

Het laboratorium PiLeJe, expert in fytonutritie sinds meer dan 20 jaar, heeft een innovatieve methode ontwikkeld waardoor een moleculair profiel va...

Ontdekken

Al onze artikelen