Coracol

Voedingssupplement met monacoline K van rodegistrijst, policosanolen en co-enzym Q10

Coracol
  • Doos van 60 tabletten

Beschrijving

De monacoline K van rodegistrijst draagt bij tot het behoud van een normaal cholesterolgehalte.

RODEGISTRIJST: Rodegistrijst (Monascus purpureus) bevat een sterke rode peper en laat de rijst fermenteren. Deze gist wordt traditioneel in Azië gebruikt als kleurstof of als smaakversterker in diverse voedselbereidingen. Recente studies tonen aan dat rodegistrijst goed wordt verdragen (Becker et al., 2009; Halbert et al., 2010, Venero et al., 2010), terwijl 10 tot 20% van de gebruikers van andere moleculen last heeft van spierpijn. De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft de werking van 10 mg monacoline K per dag, afkomstig van bereidingen van rodegistrijst, gevalideerd voor het handhaven van een normaal cholesterolgehalte.

NUT: AS 326/125

Ingrediënten

  • Stabilisatoren: calciumfosfaten, microkristallijne cellulose, maltodextrine en croscarmellosenatrium
  • Rodegistrijst (Monascus purpureus) > Inname van 10 mg monacoline K
  • Emulgator: mono- en diglyceriden van vetzuren
  • Co-enzym Q10 Kaneka Q10® (ubiquinone)
  • Policosanolen geëxtraheerd/afkomstig van bruine rijst (Oriza sativa)

Nutritionele samenstelling

Gemiddelde analyse Voor 2 tabletten
Rodegistrijst 626 mg
> waarvan monacoline K 10 mg
Co-enzym Q10 (ubiquinone) 30 mg
Policosanolen 20mg

Gebruiksadvies

2 tabletten per dag. 
1 maand.
Bij voorkeur 's avonds.
Innemen met een glas water.

 

Voorzorgsmaatregelen

Op een koele droge plaats bewaren.

Gebruik wordt afgeraden voor kinderen, jongeren en personen die gevoelig zijn voor statine. Niet geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen

die borstvoeding geven, patiënten die lijden aan leveraandoeningen of een ernstige vorm van nierinsufficiëntie. Medisch advies wordt vereist vo advies voor patiënten die worden behandeld cholesterol of die een antistollingsbehandeling volgen. In geval van spierpijn niet verdergaan met de suppletie. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen houden. Alleen voor volwassenen. Consumptie van grapefruitsap wordt niet afgeraden bij een suppletie van Coracol.

Wie kan u advies geven?
Wie kan u advies geven?

Afhankelijk van uw gezondheidstoestand en uw behoeften kunt u advies vragen aan een apotheker of aan een arts die geschoold en deskundig is op het gebied van micronutritie, voedingsleer of fytotherapie.

Lees meer
Een apotheek-adviseur vinden
Een apotheek-adviseur vinden

Deze kunt u aantreffen in een van onze aangesloten apotheken. Dit zijn er meer dan 190 (België, Luxembourg). De aangesloten gezondheidsspecialisten zijn geschoold in onze 3 gebieden van expertise: Microbiota, Micronutritie, Fytonutritie.

Lees meer